Jeg vil gerne gøre en forskel

Med ansættelsen af Bo Mouritzen som leder af et nyt boligsocialt projekt i Brøndby Strand er vejen banet for en ny 4-årig boligsocial indsats, der har fokus på synlighed og nærhed. Vi skal væk fra kontoret og ud i gårdene, siger Bo, der glæder sig til at komme rundt og møde Strandens mange forskellige beboere.

Hvad var det der trak ved jobbet som sekretariatsleder i Brøndby Strand?
Det var potentialerne i bydelen, der tiltrak mig. Brøndby Strand ligger tæt på København i et vækstområde. Her er reelle muligheder for at løfte området, kombineret med en af Danmarkshistoriens største renoveringer. Her kan den almene sektor og de almene boliger sættes i et positivt lys, og der kan gives plads til sektorens værdi, nemlig fællesskab. Det er tankevækkende, at folk udefra tænker beton, mens folk indefra beskriver fællesskab, liv og grønne områder. Jeg vil gerne bidrage til, at de to opfattelser nærmer sig hinanden, og at det gode skal være det dominerende billede, folk har af området.

Hvad glæder du dig mest til ved det nye job?
Jeg glæder mig til at samarbejde med alle de mennesker, der er omkring Brøndby Strand. Beboerne, beboerdemokraterne, afdelingsbestyrelserne, skolerne, og klubberne. Vi skal løfte i fællesskab og bygge ovenpå alle de ressourcer, der allerede findes.

Når de formelle rammer for den nye helhedsplan er på plads ved udgangen af året, vil jeg og mine medarbejdere være meget ude og møde folk. Vi skal ikke bruge så meget tid på vores kontorer. Vi skal ud i området. Det glæder jeg mig til.

Hvad kommer det nye boligsociale projekt til at handle om?
Tryghed og trivsel blandt andet. Der vil blive arbejdet med at øge trygheden og glæden ved at bo i området. Vi skal skabe en udvikling, så alle oplever, det er et sikkert og rart sted at bo.

Der skal også være en målrettet beskæftigelses- og uddannelsesindsats. I samarbejde med Brøndby Kommune skal vi finde ud af, hvordan vi hjælper nogle af beboerne ud på arbejdsmarkedet eller videre i uddannelsessystemet.

Der bliver også fokus på en kriminalpræventiv indsats samt forebyggelse og forældreansvar. Men da helhedsplanen ikke er helt færdig, ved vi ikke præcis, hvordan indsatsen kommer til at se ud. Når planen er godkendt de forskellige steder, vi vender frygteligt tilbage. Men det bliver først efter nytår.

Hvad kan man som beboer forvente af det nye projekt?
At vi kommer tættere på beboerne. Vi vil være ude i gårdene en gang i mellem og på den måde være synlige. Fra beboerdemokraterne er ønsket, at der kommer flere aktiviteter i de enkelte afdelinger. Her vil vi understøtte afdelingerne og beboerne i at lave de aktiviteter, der er engagement til. Man kommer ikke til at se os komme ud og lave en aktivitet for beboerne. Det skaber ikke forandring og udvikling, når nogen gør noget for én. Vi vil støtte op om at lave aktiviteter sammen med beboerne, hvis der er behov for det.

Hvad er dit særkende, når du er på arbejde?
Engagement. Jeg vil gerne gøre en forskel. Et højt energiniveau, tror jeg, andre vil sige, og så viljen til at gå nye veje. Jeg er åben for at erkende fejl. Jeg tager det ikke personligt. Det er forudsætningen for at finde nye veje – ikke at være bange for at fejle.

Og så har jeg en høj grad af fokus på, at tingene skal gå ordentligt til. Der skal være respekt for alle parter. Som boligsocialt team er jeg meget opmærksom på, at vi har en mediator-funktion; at vi skal brygge bro mellem de forskellige parter og understøtte et muligt samarbejde. Det er ikke os, der skal lave en forandring, men vi skal hjælpe en forandring på vej.

Hvem er du, når du har fri?
Jeg er i gang med en kandidat i By, Bolig og Bosætning. Den kræver tid i weekenderne. Studiet handler bl.a. om, hvordan man ændrer boligområder, så man føler sig hjemme, og hvem der bosætter sig hvor.

Jeg er også gammel kjøbenhawner, der er flyttet på landet. Vi har dyr – for det har man jo på landet. Får, geder, høns, grise, kaniner, ænder og gæs. Jeg er også frivillig i den lokale fodboldklub, når jeg har tid. Og så passer jeg min familie og venner.

Bos Blå bog
Født 1963 Bor i Sorø med sin kone, børnene er fløjet fra reden Uddannelse: Socialpædagog og har en kandidat i Pædagogisk Sociologi Læser pt. en kandidat i By, bolig og bosætning på AUC

2015 – 2016: Programleder i Slagelse Kommune
2012 – 2015: Sekretariatsleder i Greve Nord-projektet/ BO-VEST
2008 – 2012: Beboerrådgiver i Kalundborg/ DAB
1998 – 2008: SSP-konsulent i Sorø Kommune