Global Village 2016

Do you want to gamble?

For tiden gæster kunstnere fra hele verden Brøndby Strand. De er her i forbindelse med udstillingen Global Village i Kulturhuset Brønden. Global Village er en international kunstnergruppe, der mødes med hinanden og lokale publikummer hvert andet år. Den franske kunstner Denise Fréchet er en af de udstillende kunstnere. Hun arbejder med skulpturer og installationer og er for tredje gang med til Global Village i Brøndby Strand.

På udstillingen i Brønden har Denise Fréchet et værk med, der hedder ”Do you want to gamble?”. Værket er en humoristisk fortolkning af kærligheden som et terningspil. ”Nogle gange er man heldig. Andre gange er man ikke”, siger Denise med et underfundigt smil på læben.

Værket består af et bræt, hvor beskueren af værket opfordres til at være med på spøgen og selv kaste terningerne for at se, om man har held i kærlighed. Derudover har hun lavet en uro af terninger og små røde konvolutter, som kineserne bruger til at give forlovede par penge i.

Denise fortæller, at værket blev til sidste år, hvor hun var på arbejdsophold i byen Shenzhen nær Hongkong i Kina. Her gjorde det indtryk på hende, at mange af de unge kvinder, hun mødte, var besatte af tanken om at blive gift, inden de blev 25 år gamle.

På den måde fik hun ideen til at lave sin installation, ligesom hun også har ladet sig inspirere af kinesernes måde at bruge den røde farve på, der for dem symboliserer held og lykke.

denise frechet 3

Lokal indkvartering
Denise Fréchet skal være i Brøndby Strand en uge i alt. De første dage brugte hun til at opbygge udstillingen og resten af tiden har hun været på sightseeing sammen med de andre kunstnere. Hun har bl.a. været på Arken, Statens Museum for Kunst og Nationalmuseet.

Kunstnerne, der er med til at sætte udstillingen op, har igen i år fået logi i T13’s beboerlokaler, der er tomme om sommeren. Den lokale indkvartering er en tradition, som både afdelingen og kunsterne er glade for. Denise fortæller: ”Det er dejligt stille og roligt at bo her. Og afdelingsformanden, Hugo Thuge, gør alt for os. Det kan jeg virkelig godt lide. ”

Global Village er et godt mødested
Denise Fréchet er glad for at være en del af kunstnergruppen Global Village. Det giver hende nemlig en helt anden mulighed for komme i kontakt med andre kunsterne og det lokale publikum ude i verden. For hende giver interaktionen med andre nye perspektiver på hendes kunst. Noget hun bruger i sit videre arbejde og som fx også har medført nye kunstner-projekter i Tyskland sammen med en anden kunstner fra Global Village-gruppen.

Du kan se udstillingen Global Village i Kulturhuset Brønden indtil den 17. september. Adgangen er gratis.