Børnenes Rejsebureau modtager donation af lokal fødselar

Formand donerer fødselsdagsgave til børn i Brøndby
En donation på 13.275 kr. er på vej til Børnenes Rejsebureau. Formand for organisationen Tranemosegård Dorthe Larsen frabad sig i november gaver til sin 70 års fødselsdag. I stedet var venner, familie og bekendtskaber fra foreningslivet inviteret til at give en donation til den velgørende forening.

Børnenes Rejsebureau har til formål at skaffe midler til kolonier og udflugter for Brøndby Strands børn og unge. De sender hvert år børn af sted på for eksempel fisketure, sommerkoloni og til Legoland.

Gaven vækker glæde
Formand for Børnenes Rejsebureau, Christina Grønkjær Jensen, er rigtig glad for pengegaven.

”Det er helt utroligt flot. Mange af os, der har været deltagere på kolonien, har for eksempel et helt særligt sammenhold, vi er både tyrkere, grønlændere, danskere og mange andre, og vi ses i gårdene og hjemme hos hinanden. Nogle deltagere fra kolonien har jeg kendt, siden de var 10 år, og vi ses stadig. Men det allervigtigste for mig er, at børnene faktisk har fået et kanon fællesskab”, siger Christina.

En gave der kan gøre en forskel
For Dorthe Larsen var det vigtigt, at pengene gik til en forening, hvor det kunne mærkes.

”Jeg har tidligere fået meget vin, når jeg har holdt fødselsdag, og det var jeg ikke interesseret i at få igen. Så jeg kiggede rundt lokalt for at se, hvor pengene kunne gøre en forskel. Hos en af de store organisationer ville de ikke kunne mærkes, men hos Børnenes Rejsebureau ville de virkelig gøre en forskel,” siger Dorthe Larsen om de 13.200 kr., som nu kommer børn og unge i Brøndby Strand til gode.

Hygge og lækker mad
Donationen er tiltrængt i foreningen og formand Christina Grønkjær Jensen ved allerede, hvad den fornemme gave skal gå til.
“Pengene skal bruges på nogle arrangementer, hvor vi inviterer nye frivillige ind i foreningen i det nye år. Arrangementerne skal både være for børn og familier, der har deltaget i Børnenes Rejsebureaus aktiviteter og for de nye frivillige. Til arrangementet vil vi hygge os og spise noget lækker mad. Her skal tidligere deltagere og frivillige fortælle om, hvad Børnenes Rejsebureau har lavet og betydet for dem, og hvad man kan som frivillig.”

Christina Grønkjær Jensen understreger  vigtigheden af at få flere og nye frivillige kræfter i spil, hvis foreningens videre liv skal sikres.

“Børnenes Rejsebureau mangler frivillige. Det er rigtig vigtigt, at vi er flere beboere, der står for den opgave, det er at skabe gode oplevelser for alle børn og deres familier, og at der bliver et godt sammenhold blandt beboere,” siger Christina Grønkjær Jensen.

Dorthe Larsens fødselsdag blev holdt i Cafe 13 fredag den 2. november med familie, venner og samarbejdspartnere fra nær og fjern.