Bootcamp 2660: seje unge gennemfører faglig sommercamp

Skolernes sommerferie er netop overstået. Men hvor de fleste skoleelever har brugt deres tid på ren afslapning og i ro og mag har ladet op inden et nyt skoleår, så har en lille gruppe på ni elever været på Bootcamp 2660, en faglig sommercamp for børn og unge i Brøndby Strand.

“At lære uden at vide man lærer”
De ni elever i alderen 13-16 år brugte otte dage af deres sommerferie på at booste deres dansk- og matematikkundskaber sammen med en matematiklærer og en dansklærer. Til stor begejstring for camp-deltagerne stod den dog ikke på “skole” i traditionel forstand. De unge oplevede blandt andet at blive inddelt i små grupper, når der skulle øves stavning, forholdsord og brøkker blev klaret igennem teater, lege og armbøjninger – alle metoder, der skulle gøre “hjernegymnastikken” mere appetitlig for de unge.

Undervisningsansvarlig og campleder Jeppe Almskou fortæller:
”Vi forsøger som udgangspunkt at komme sommeraflæringen af dansk og matematik til livs. Når det er sagt, er det vigtigt for os at styrke det sociale samtidig med at børnene lærer og har det sjovt. Og tænk engang, så kan man både blive klog, hygge sig og få en masse nye venner, selvom man har sommerferie”.

Og det lader til at de alternative læringsmetoder virker. Ifølge bootcamp-deltageren Jeppe var det bedste ved Bootcamp 2660, “at man lærer uden at vide at man lærer, siger han og fortsætter: “Jeg er helt ny og har allerede de bedste venner. Da jeg skulle til bootcamp var jeg mega skeptisk, men efter førstedagen var mine tanker vendt 180 grader”.

Ud over undervisningen har gruppen også været på klatretur og mærke adrenalinen ved at stå højt oppe imellem trætoppene – alt sammen for at lære hinanden at kende og få nogle sjove oplevelser sammen.

Hyggeligt frem for alt
Ud over at få opfrisket hukommelsen og mindske den aflæring, der ofte sker hen over en lang sommerferie, dannede deltagerne også nye stærke venskaber, og for børnene var det nok det vigtigste. Magnus fortæller: ”Vi har mødtes hver dag efter campen, og har enten været på stranden eller hjemme hos én alle sammen, det har været vildt hyggeligt”.
Foruden hyggen mundende undervisningen også ud i konkrete produkter i form af film og quizzer, som deltagerne viste frem for forældrene ved bootcampens afslutning, hvor deltagerne også blev fejret og fik deres velfortjente diplomer for at have gennemført et intensivt Bootcamp 2660-forløb.

Gentager succesen
Bootcamp 2660 er blevet til i et samarbejde mellem Brøndby Strand Skole og det boligsociale projekt, Brøndby Strand Projektet. Bootcamp 2660 har nu kørt i to år og har begge år vist sig at være en succes, spørger man både deltagerne og deres forældre. Jeppe Almskou, som også var med sidste år, fortæller at flere af børnene er gengangere. “Selvom de børn, der har været på bootcampen før, har haft mulighed for at ses igennem et helt år og har fået nogle meget stærke relationer, har de taget imod de nye deltagere med åbne arme, så nu er vennegruppen blevet endnu større og om muligt endnu mere sammentømret”, slutter en stolt campleder.