Brøndby Strands unge talenter indtog Kulturnatten

Fredag den 12. oktober fik BL (Danmarks Almene Boliger) fint besøg, da en række talentfulde drenge og piger fra Brøndby Strand optrådte ved deres hovedkontor i Indre København.

Der var masser af liv og god stemning i gården ude foran BL’s bygning på hjørnet af Studiestræde og H.C. Andersens Boulevard. Bygningsmuren og brostenene var svøbt i forskelligfarvet skær, fra de mange lamper og lyskæder der var sat op. For enden af gården stod scenen, der var midtpunkt for aftenens forløb.

Idris, Fatma og Erdem var bare nogle af de navne, som stod på plakaten ved siden af etablerede navne som Klumben og Raske Penge, der også skulle optræde den aften. De unge havde skrevet deres egne sange, hvis tekstunivers en refleksion over deres liv i Brøndby Strand. Sangene blev indspillet i Turning Tables mobile musikstudie i forbindelse med Brøndby Strand Streetart Festival, der forløb over to uger i sommers. Streetart Festivalen blev til i et samarbejde med Copenhagen Photo Festival, Turning Tables og Brøndby Strand Projektet og ideen med projektet er, at give de unge nogle kreative værktøjer til at kunne udtrykke sig – blandt andet gennem billeder, film, musik og poesi. Dette er der blandt andet kommet nogle spændende og unikke sange ud af.

En af dem der optrådte, var Idris der har skrevet sangen ”Siden Vi Var Små”. Han syntes det var en fed oplevelse at stå på scenen: ”Det gik godt! Folk kunne godt lide det. Det føles lidt som om, at man er berømt når man står deroppe og synger”. Idris vil gerne lave mere musik i fremtiden og arbejder på nye sangtekster. Vi glæder os til at høre hvad han finder på.

Det var tydeligt at se, at de unge følte sig godt tilpas på scenen og de fik også masser af applaus med på vejen fra publikum.

Godt eksempel på det gode liv
Stor applaus er der også fra Brøndby Boligselskabs bestyrelsesformand Michael Buch Barnes:

”Vi er rigtigt glade for, at BL bruger Brøndby Strand som et eksempel på det gode liv. Vi kan mærke der er ved at ske et skift i den måde omverdenen ser på Brøndby Strand. Vi har arbejdet meget med fortællingen om Brøndby Strand. Derfor er vi også rigtigt glade for, at Boligselskabernes Landsorganisation har valgt vores projekt, som det, de gerne ville præsentere i forbindelse med årets Kulturnat”.

Rikke Rubæk som er konstitueret skoleleder på Brøndby Strand Skole deler Buch Barnes begejstring. Hun mener, det er en fantastisk mulighed for børnene, at få lov til at vise hvad de kan. ”De har selv skrevet sangene og været med til at indspille dem. Det, at de bliver bestilt til at fremføre sangene på et kulturnat-arrangement for en landsdækkende organisation viser jo, at der er en ret høj kvalitet i det de laver”. Ifølge Rikke er den slags succeser, der gør undervisningen i hverdagen lettere, fordi de børn og unge der deltager får et konkret billede af, hvad danskundervisningen kan omsættes til.

Udover optrædenerne, kunne man opleve musikvideoer til sangene og en fotoudstilling med billeder taget af lokale unge. Billederne er ligeledes er en fortolkning af livet i Brøndby Strand.


Håbet er fremadrettet at Turning Tables, Copenhagen Photo Festival og Brøndby Strand Projektet kan fortsætte det gode samarbejde, så flere unge mennesker i Brøndby Strand får en mulighed for at prøve kræfter med det kreative potentiale, som rigtig mange af dem besidder. Potentiale og talent viste de i stor stil på denne Kulturnat.