Jeppe er ny opsøgende medarbejder i HP4

Jeppe er ny opsøgende medarbejder i HP4

Af Peter Eldrup-Hald, Din 2660 Kalender

Jeppe skal lave aktiviteter i forbindelse med nedrivningen og renoveringerne her i Brøndby Strand. Han skal derfor arbejde tæt sammen med Stine

Din 2660: Hej Jeppe, kan du fortælle lidt om dig selv og din baggrund?
“Jeg hedder Jeppe Jezorski Jensen. Jeg er 36 år og bor i Albertslund sammen med min kone og 2 piger, på 4 og 7 år. Vi bor i et hus lige på kanten af Vestskoven, og vi nyder at lave bål, gå og cykle ture når vi følger de forskellige årstider i skoven.
Jeg elsker at lave mad både inde og ude over bål, gerne med grøntsager jeg selv har dyrket eller samlet i skoven. Jeg er aktiv spejderleder og mine to piger er selvfølgelig også spejdere, så vi er altså gået all-in på friluftslivet.
Jeg er uddannet fra Roskilde Universitet i sociologi og geografi. Personligt og af uddannelse er jeg interesseret i, hvad det er, der gør et sted til et godt sted at bo. Det sted, man bor, har stor betydning for om, man er glad og trives. Jeg har været interesseret i og arbejdet med almene boligområder i lang tid. Senest har jeg arbejdet som aktivitetskoordinator i en boligsocial helhedsplan i Albertslund. Her har jeg arbejdet med familier, markedsdage, nyttehaver og alt muligt andet.”

Din 2660: Hvad er din nye jobbeskrivelse?
“Jeg er ansat i en HP4-stilling – altså den fysiske helhedsplan – med fokus på aktiviteter og opsøgende arbejde. Jeg skal være med til at skabe tryghed omkring det store arbejde, det er at rive fem højhuse ned. Jeg vil være med til at skabe nogle aktiviteter, som kan skabe nogle positive oplevelser i en tid, hvor der vil være rod og forandring. Jeg vil gerne lave aktiviteter, som inviterer til at komme udendørs og mødes på nye måder. Jeg vil opsøge familier og være med til at skabe tryghed og dialog. Lige nu er det selvfølgelig svært at komme i gang med de helt store arrangementer på grund af corona, men jeg ser frem til at komme i gang og møde en masse mennesker.”

Din 2660: Nu har du jo kun været i Brøndby Strand nogle få dage, og coronaen sætter selvfølgelig sit præg på din opstart herude, men hvad er dit indtryk af området?
Jeg har desværre ikke mødt mange beboere endnu på grund af coronaen, men Brøndby Strand virker som et rart sted, hvor folk hilser på hinanden og smiler. Det, synes jeg, er enormt vigtigt i en svær tid, hvor man ellers ikke kan komme hinanden meget ved. På trods af at det er vinter, synes jeg, at Brøndby Strand præsenterer sig flot med kunst på væggene og masser af julelys. Jeg glæder mig til at møde og lære alle de mennesker, jeg ser, bag smilene at kende.” Din 2660: Hvordan har det i det hele taget været at starte i nyt job midt i en coronakrise?
“Det er meget specielt, må jeg sige. Bare det at finde hoved og hale i et helt nyt boligområde med beboere, bestyrelser, drift og nye kollegaer er normalt en mundfuld, men nu er det endnu sværere. Jeg er dog kommet godt i gang med at lære mine kollegaer at kende fra det boligsociale hold. Jeg kommer heldigvis fra en lignende stilling i en søster helhedsplan. På den måde er der rigtig meget, jeg kender i forvejen og en del mennesker, jeg har mødt og kender fra mit arbejde i Albertslund. Det gør livet lidt lettere at vide, hvem man skal ringe til og have et ansigt på folk, der er i den anden ende.”

Din 2660: Sæt gerne lidt ord på, hvad der er spændende ved det boligsociale arbejde for dig?
“Som sagt er det noget, der har interesseret mig, siden jeg studerede. Jeg synes, det er spændende at komme tæt på mennesker og de steder, de bor. Det sted, man bor, er forbundet med mange følelser, og er der konflikt, så er det noget man går i hele tiden. Derfor vil jeg gerne være med til at skabe nogle boligområder, der er trygge og attraktive.”

Din 2660: Er der nogle særlige indsatser, der bliver spændende at komme i gang med?
Jeg glæder mig meget til corona-situationen kommer til at løse sit greb, og foråret så småt begynder at titte frem. Så håber jeg, at vi kan få gang i noget af udelivet sammen. Om det bliver med spiring og dyrkning af grøntsager eller om vi skal ud at lave pandekager over bål – det må vi finde ud af.
Jeg ser særligt frem til det opsøgende arbejde sammen med Maher (boligsocial aktivitetsmedarbejder i Brøndby Strand Projektet, red.). Her vil jeg virkelig få tæt beboerkontakt. Det, håber jeg, kan hjælpe mig med et stærkt kendskab til beboergrupperne her i Stranden, så jeg kan prikke de rigtige på skulderen til de aktiviteter, jeg skal være med til at arrangere. Ellers er jeg også meget spændt på at lave nogle samarbejder, som kan være med til at tegne fremtiden, men det må tiden vise, hvad og hvem der skal være med i det samarbejde.”

Vil du tale med Jeppe?
Så kan du fange ham på telefon 31 98 08 70 eller jjj@bo-vest.dk eller når han er ude i området