En ny stjerne fra Brøndby Strand er på vej

Foto: Laura Klisan og Mette Olsen

For 20. gang i træk var fællesskabet og samværet det bærende element til Kulturweekenden i Brøndby Strand, der fandt sted fra den 12. – 14. juni i Esplanadeparken. Weekendens musikalske højdepunkt stod den lokale hasan shah for. Han er bydelens nye popstjerne og de unge teenage-pigers eget lokale popidol.

Der var boyband-sødme og charme, da hasan shah spillede lørdag aften til Kulturweekenden. Som tilskuer kunne man ikke undgå følelsen af at være til koncert med naboens søn. ”Jeg bor lige derovre i Tranumparken. Og jeg er rigtig glad for at bo her”, lagde hasan ud med at fortælle, inden han med masser af glæde og musikalitet sang sine egne pop-sange og så den kendte medley med danske numre, der i 2014 sendte ham til tops på de sociale medier. Her blev hans video i løbet af et døgn vist over 200.000 gange.

Jeg er super glad for, hvordan koncerten gik. De tog godt imod mig. Det havde jeg også håbet på”, sagde en ydmyg og glad Brøndby Strand pop-stjerne efter koncerten, hvor han længe måtte skrive autografer og stille sig til rådighed for fotos. Alle ville have taget selfies sammen med det kommende stjerneskud fra Brøndby Strand.

hasan skriver autografer

Kulturweekenden er årets saltvandsindsprøjtning
Brøndby Strand er en mangfoldig bydel med mennesker i mange forskellige farver og gevandter. Det kan man ikke undgå at bemærke, når man går rundt på festpladsen. Og spørger man de besøgende, hvad Kulturweekenden betyder for dem, siger de alle, uanset etnisk herkomst, at Kulturweekenden betyder fællesskab på tværs af skel.

Det er hyggeligt. Og her er samvær. Og man møder folk og får snakket med en masse forskellige mennesker.”, siger Sabrina Moustahy, der sammen med sine børn solgte ud af det gamle legetøj på Kulturweekenden.

Sabrina Moustahy

Også Brøndby Strand Kirkes præst Elisabeth Krarup de Medeiros nævner fællesskab som det bærende for Kulturweekeden.

Kulturweekenden er vigtig for den kulturelle udveksling. Det er årets saltvandsindsprøjtning i forhold til vores fællesskab. Her kan man ikke undgå at komme hinanden ved på kryds og tværs. Når vi bor samme sted, er vi forpligtet til at komme hinanden ved. Det er det næstekærlighed handler om.

præst Elisabeth Krarup de Medeiros

For kirken fylder Kulturweekenden meget i årets aktiviteter, fortæller Elisabeth Krarup de Medeiros, der gerne selv svinger pandekagepanden i løbet af weekenden. ”Vi glæder os til det, og som kirke ser vi os som en del af lokalsamfundet. Så det er en vigtig begivenhed. Her kommer vi ud og er en del af de mennesker, som vi er kirke for.

Politikerne strikkede
Håndarbejdsteltet var et af de nye tiltag på teltpladsen. Her var der også hygge og samvær på programmet. Nogle af de forbipasserende stoppede op og tog sig en slapper i sofaen, mens de fik gang i strikketøjet. Selv flere valgtravle politikere tog sig tid til strikketøjet og bidrog til arbejdet med at strikke firkanter til Folkekirkens Nødhjælp. Både folketingskandidat Karen Elleman (V) og kommunalbestyrelsesmedlem fra SF Vagn Kjær-Hansen satte sig og strikkede i den gode sags tjeneste.

Gurli Hansen, der holdt SFs Vagn med selskab, fortæller: ”Det er bare hyggeligt. Vi samles her i krogen og nørkler og så passerer folk forbi – gamle venner og naboer. Nogen kommer ind og strikker lidt. Vi snakker jo sammen og får skabt et fællesskab.

Vagn K.-Hansen strikker sammen med Gurli Hansen

Bente Larsen, der er leder af den boligsociale helhedsplan ’Brøndby Strand for fremtiden’, tilføjede med et smil på læben ”Det er nok mere fælleskab, end det er firkanter.” Men en kurv fuld af strikkede firkanter blev det dog til i løbet af weekenden. Og mon ikke de engang vil skabe glæde et andet sted i verden, som en del af et større kludetæppe.

Bag Kulturweekenden står otte af boligafdelingerne i Brøndby Strand, Brøndby Strand Kirke og Brøndby Kommune. Derudover arbejder Brøndby Jazzklub til fordel for Kulturweekenden, ligesom der er en masse frivillige ildsjæle, som gør det praktisk muligt at gennemføre arrangementet.