Du kan gøre meget selv

Foto: Hina Butt

En flyer fra Danskernes Parti med en enkeltbillet til Langtbortistan fik i februar bægeret til at flyde over hos Brøndby Strand-beboeren Said Mo El Idrissi. I løbet af blot fire dage fik han stablet en moddemonstration på benene, der skulle vise hele Danmark, at Brøndby Strand er et godt sted at bo for alle.

Said forklarer om sit engagement og ønske om at gøre noget: ”Jeg tænkte, hvis jeg ikke gør noget, er der ingen andre, der gør noget. Som borger må du selv gøre noget. Normalt ville jeg være ligeglad med den slags dumheder. Men den situation, at min datter kunne have åbnet vores postkasse og havde læst flyeren, dét havde jeg det skidt med. Derfor måtte jeg reagere.”

Omverdenens evige fordomme og negative omtale af Brøndby Strand havde Said også fået nok af. ”Ingen udefra skal omtale os dårligt. Vi bliver brugt som et dårligt eksempel. Vi bor her sammen mange forskellige mennesker og lever fint side om side. Vi kommer hinanden ved som i enhver anden lille landsby.”

Med harmen og frustrationen i baghovedet kastede Said sig over tasterne tirsdag nat den 14. februar og oprettede demonstrationen ”Vi elsker Brøndby Strand” som en begivenhed på Facebook. Og så gik det ellers slag i slag. Hurtigt var der mange, der tilkendegav, at de gerne ville deltage i demonstrationen. Og næsten lige så hurtigt var borgmester Kent Magelund, sanger Isam B, imam Naveed Baig, kunstneren Salim Assi og flere andre med på ideen om sammen at vise afstand til flyerens budskab.

Til demonstrationen deltog ca. 300 Brøndby Strand-beboere. Sammen bakkede de op om bl.a. borgmester Kent Magelund og hans budskab: ”I Brøndby har danskerne mange farver, mange religioner og familier med rødder i mange lande, men vi elsker Danmark, og vi vil ikke finde os i, at Folketingets flertal frarøver nogle af os retten til at være danskere.”

Når Said ser tilbage på de fire hektiske dage er det med tilfredshed. ”Jeg synes demonstrationen gik fantastisk godt, for vi fik vist bydelen fra sin positive side. Jeg har fået meget positiv respons fra mange forskellige kanter. Nu skal vi blive ved med at være at være synlige både for det gode og for det dårlige. Dette er bare starten”, siger en glad og optimistisk Said, der er stadig er lidt forundret og næsten rundtosset over, hvor meget man som almindelig borger egentlig selv kan gøre på blot fire dage.