Mød Wail fra ungdomsklubben "Studiet"

Medarbejder i Fokus

Wail Alkhaldi, 27 år og pædagog

Din 2660 Kalender har i denne måned besøgt ”Studiet”, som er en af de tre ungdomsklubber i Brøndby. Studiet har til huse i kælderen under Brøndby Strand Skole og har et væld af tilbud til Brøndby Strands unge. Vi talte med Wail Alkhaldi, som er opvokset og bor i Brøndby Strand Parkerne. Wail fortæller bl.a., hvordan ungdomsklubben har været med til at præge hans egen personlighed og karrierevalg.

2660: Hej Wail, kan du ikke fortælle lidt om, hvad Studiet er for et sted?

Wail: Studiet er en ungdomsklub for alle unge i Brøndby og vi har plads til alle typer af unge. Man må starte med at gå i klubben, når man går i 7. klasse eller er fyldt 13 år og så helt op til 18 år. Ud over Studiet er der to andre ungdomsklubber – ”1st Floor” ved Brøndby Stadion og ”Lounge” i Brøndby Øster. Og med et medlemskab til 250 kr. om året har man som ung adgang til alle tre klubber. Og det synes jeg egentlig er ret billigt, når man ser på, hvilke faciliteter vi tilbyder.

2660: Og det bringer mig videre til næste spørgsmål. Hvilke aktiviteter vil du fremhæve?

Wail: Vi har et stort fitnesslokale, som er meget populært. Vi har også et fint dansestudie og et studie, hvor man fx kan lave elektronisk musik. Og i rummet ved siden af har vi et stort øvelokale fyldt med instrumenter, hvorfra man også kan indspille musik. Herudover har vi også investeret i en stor ’pannabane’, hvor man kan træne sin fodboldteknik. Vi har selvfølgelig også billard, bordtennis, og nogle PC’er, som man kan spille på eller tjekke sin Facebook, eller hvad man har lyst til. Og så har vi jo også vores storskærm, som vi nogle gange tænder.

2660: Hvad kan det for eksempel være, I ser på storskærm?

Wail: Jamen, vi havde for eksempel en gruppe, som viste stor interesse for politik. Så satte jeg ”Debatten” fra DR2 på hver torsdag, og så sad vi og diskuterede det emne, som var til debat. Og de unge havde mulighed for at få forklaret de ting, der var lidt svære at forstå.

2660: Det lyder som en rigtig fin aktivitet. Hvad så hvis man ikke nødvendigvis har lyst til at lave musik, eller danse men bare har brug for at snakke med en voksen?

Wail: Her har vi jo vores bar, hvor vi sælger sodavand og lidt slik. Det er lidt ’hæng ud stedet’. Og meget ofte er det her, de unge sætter sig, hvis de har brug for at sludre lidt eller tale lidt mere alvorligt. Det er ret tydeligt at mærke, når man lige skal spørge ind til, hvordan det går.

2660: Hvad tænker du, de unge får ud af at komme i Studiet?

Wail: Altså, jeg synes der mange, der udvikler sig over den tid, de kommer her. Klubben er ligesom et helle, hvor der er lidt anderledes. For ofte har man sin vennekreds, og det er dem, man render rundt med konstant. Og så udvikler du dig, jo kun inden for den kreds. Du får ikke de helt vilde nye inputs. Hvorimod, du hernede møder så mange forskellige personligheder, og får nye venner, som kan præge din personlighed i en ny og positiv retning. Der er mange, hvor man kan se en tydelig udvikling fra starten af en sæson til slutningen, og hvor jeg tænker ”hold da op, der har været en forandring – han eller hun er vokset”. Studiet kan både være et frirum for dem, hvor det kan være lidt svært derhjemme eller dem, som har brug for at møde nogle andre unge end dem, de plejer at omgås. Eller også bare et alternativ for dem, der keder sig lidt derhjemme.

2660: Hvad brænder du personligt mest for i dit arbejde her i Studiet?

Wail: Jeg brænder mest for at se de unge udvikle sig. For jeg kan huske, hvordan jeg selv var, da jeg var ung og startede her i klubben. Jeg var lidt af en nervøs type og lidt tilbagetrukken. Men fordi jeg kom i klubben og lærte så mange forskellige personer at kende, så begyndte jeg at føle mig mere tryk ved at være i min egen by. Og det betød at jeg udviklede mig meget, og den dag i dag har jeg jo en meget åben og udadvendt personlighed og kan snakke med alle. Det føler jeg, at jeg kan takke klubben for. Og det har jo også klart haft indflydelse på, at jeg valgte at læse til pædagog.