Rigspolitiets store øvelse i Albjergparken

Torsdag d. 11. fløj tre store helikoptere ind og firede kampklædte betjente ned på Albjergparken 1

Heldigvis var det kun en stor politiøvelse, og der var ingen fare på færde. Rigspolitiet havde fået lov at låne det tomme højhus 3 til at øve, hvordan man kan indtage et højhus, hvis et bliver nødvendigt.
Det betød, at tre helikoptere på skift fløj hen over huset og holdt stille, mens 2-3 kampklædte betjente firede sig ned og landede på taget. Samtidig trængte en anden gruppe betjente ind i huset fra p-kælderen.

Folk fulgte med
Folk fra nærområdet stimlede sammen omkring byggepladsen for at se, hvordan betjente blev firet ned og helikopternes overflyvninger. Det er heldigvis ikke hver dag, at der flyver politi-helikoptere ind over Brøndby Strand så det var et spændende syn for både folkene på byggepladsen samt alle tilskuerne.

Afslutningsvis forsøgte en helikopter at lande for opsamling af betjentene, men vindpresset fra helikopteren var så kraftigt, at byggepladshegnet væltede. Der skete heldigvis ingen skade, og indsatslederen forsikrede, at de havde haft 100 % styr på den nærliggende trafik. Heldigvis var driftsfolkene fra BAB hurtigt ude med gaffeltrucken og fik rejst hegnet, så der igen var fri bane.

Flere øvelser på vej
Hovedstadens Beredskab og politiet har lavet en aftale med Kingo Karlsen, og de afholder jævnligt øvelser i de tre tomme højhuse. Derfor skal man ikke blive urolig, hvis man ser udrykningskøretøjer på og omkring byggepladsen.